Gestoofde boerenkool met champignons
Gestoofde boerenkool met champignons
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 250 g champignons, in kleine stukjes
- 500 g boerenkool, gewassen en fijngesneden
- 2 eetl droge witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 1 tomaat, zaadlijst verwijderd en in reepjes
- 2 eetl walnoten, grof gehakt
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Roer de champignons erdoor en bak ± 1 minuut mee.
- Voeg de boerenkool, witte wijn en bouillon toe, roer goed door en laat ca. 30 minuten op laag vuur stoven met het deksel op de pan.
- Schep vlak voor het serveren de reepjes tomaat en de walnoten door de boerenkool en voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip: Boerenkool slinkt veel, maar laat opvallend weinig vocht los. Pas dus op voor aanbranden.