Gestoomde kabeljauw met paksoi & sinaasappeldressing
Gestoomde kabeljauw met paksoi & sinaasappeldressing
Voor 4 personen
- 4 stukken kabeljauwfilet van ± 120 g per stuk
- zout
- 1 grote stronk paksoi, harde uiteinde verwijderd en ragfijn gesneden
- 6 eetl sesamolie
- 6 eetl sinaasappelsap
- geraspte schil van 2 sinaasappels
- 3 eetl sojasaus
Bereiding
- Bestrooi de stukken kabeljauw met zout en een beetje van de sesamolie.
- Leg de fijngesneden paksoi op de bodem van een stoommandje (of verdeel over 4 eenpersoonsstoommandjes). Leg de kabeljauw - eventueel in grove stukken gesneden - erbovenop.
- Breng in een wok of grote pan een laag water aan de kook. Zet het stoommandje erin. Dek af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar.
- Klop intussen een dressing van de rest van de sesamolie, het sinaasappelsap en -rasp en de sojasaus. Serveer de dressing bij de vis.