Gestoomde vis met ratatouille en rijst
Gestoomde vis met ratatouille en rijst
Voor 4 personen
- 250 g droogkokende rijst
- ca. 500 g witvis naar keuze, in blokjes
- 1 kleine courgette, in plakjes, in vieren
- 1 kleine aubergine, in plakjes, in vieren
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1-2 eetl Provencaalse kruiden
- 1 rode of groene paprika, in blokjes
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
- 1 eetl peterselie, fijngehakt
- zout en peper
Bereiding
- Fruit de ui in de hete olie tot hij zacht is, voeg de kruiden, courgette, aubergine, paprika en gepelde tomaten toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten zachtjes 15 minuten stoven. Voeg de laatste 5 min de visblokjes toe en bestrooi met peper en zout.
- Kook intussen de rijst met het water en zout naar smaak.
- Serveer de rijst met de visratatouille erbovenop en garneer
- met peterselie.