Gevouwen courgetterolletjes met kip in tomatensaus
Gevouwen courgetterolletjes met kip in tomatensaus
Voor 4 personen
- ui 1, gesnipperd
- olijfolie scheutje
- tomaten 5, waarvan 1 in plakken en 4 in blokjes
- warm water 200 ml
- peper en zout
- harissakruiden 2 eetl
- grote courgettes 2, in lange dunne plakken
- groene paprika 1, zaadlijsten verwijderden in stukken
- kipfilet 500 g, in grote stukken
- peterselie 4 takjes, fijngesneden
- prikkers ca. 8
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een paar minuten pruttelen. Voeg 200 ml warm water toe en laat even sudderen. Breng op smaak met peper, zout en harissakruiden. Giet de saus daarna in een ovenschaal.
- Bak de courgetterepen goudbruin in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Leg 2 plakken courgette gekruist op een bord. Plaats in het midden een stuk kipfilet en vouw dicht. Leg er een stukje paprika en een plak tomaat op en steek vast met een prikker. Bestrooi met peper en zout. Herhaal tot alles op is.
- Zet de pakketjes in de ovenschaal op de saus. Giet er nog wat extra warm water bij als de bodem niet helemaal bedekt is met saus.
- Dek af met aluminiumfolie en laat in ca. 45 minuten gaar en warm worden.