Gevulde ananas met mihoen en teriyaki-kip
Gevulde ananas met mihoen en teriyaki-kip
Voor 4 personen
- ananas 2 stuks (klein), in de lengte gehalveerd en uitgehold, vruchtvlees in stukjes
- kipfilets 4 stuks
- mihoen 250 g
- bosui 3, in kleine stukjes
- taugé 1 bakje van 135 g
- knoflook 3 tenen, uitgeperst
- stukje gember, fijngeraspt
- olie om in te bakken
- limoen 2, gehalveerd, voor erbij
Teriyakisaus
- sojasaus 3 eetl
- mirin 3 eetl
- palmsuiker of kokosbloesemsuiker 1 eetl + 2 theel
Bereiding
- Verwarm voor de teriyakisaus alle ingrediënten, behalve de laatste 2 theelepels suiker, in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
- Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de taugé een minuutje in, schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef. Pocheer vervolgens de kip in dezelfde pan in ca. 10 minuten gaar. Laat uitlekken en wat afkoelen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en marineer de reepjes in de teriyakisaus.
- Verwarm de grill van de oven voor.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op verpakking (gebruik het water van de kip). Laat uitlekken en zet apart.
- Schep de kip uit de marinade (bewaren) en rooster op een beklede bakplaat een paar minuten onder de grill. Schep halverwege om. Haal uit de oven.
- Los ondertussen de rest van de suiker op in de teriyakisaus die je weer verhit. Haal van het vuur wanneer de suiker is opgelost.
- Bak de knoflook en gember in een beetje olie en voeg de bosui toe. Schep de mihoen, de ananas en de taugé erdoor en de kip.
- Verdeel het mengsel over de uitgeholde ananassen en serveer met limoen en de teriyakisaus.