Gevulde courgettes
Gevulde courgettes
Voor 2- 4 personen
- 4 courgettes
- 250 g rundergehakt
- 100 g gare basmatirijst (ca. 50 g ongekookt)
- 1 bosje peterselie, fijngesneden
- 1 ui, geraspt • olijfolie
- 3 tomaten, fijngehakt
- zout en peper
- 1 theel paprikapoeder
Bereiding
- Halveer de courgettes in de lengte. Hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees fijn.
- Vermeng het gehakt met het courgettevruchtvlees, de gekookte rijst, peterselie, ui, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en paprikapoeder. Vul de courgettes met dit mengsel.
- Verhit een flinke scheut olijfolie (ca. 4 eetl.) in een koekenpan en voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe. Leg de courgettes erop en laat ze, met een deksel op de pan, in ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
- Serveer 2 halve courgettes per persoon en geef de tomatensaus erbij.