Gevulde groene koolrolletjes uit de oven met gehakt en tomatensaus
Gevulde groene koolrolletjes uit de oven met gehakt en tomatensaus
Voor 4 personen
- 1 groene kool
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g rundergehakt of vegan gehakt
- zout en peper
Voor de tomatensaus
- 2 eetl olijfolie
- 1 winterwortel, in kleine stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
- 1 blik (400 g) gepelde tomaten, in grove stukken
- 2 eetl verse kruiden (peterselie en tijm)
- zout en peper
Bereiding
- Verhit voor de tomatensaus de olie in een pan en fruit hierin de stukjes wortel, ui, en bleekselderij.
- Voeg de tomaten en verse kruiden toe, temper het vuur en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
- Maak de saus fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de bladeren van de kool en verwijder de harde stronk. Blancheer 4 bladeren in kokend water (ca. 1 minuut). Laat afkoelen. Snijd de rest van de kool klein.
- Verwarm de olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin. Bestrooi met zout en peper.
- Voeg de fijngesneden kool toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
- Leg de hele koolbladeren op een werkblad, verdeel het gehaktmengsel erover en maak er rolletjes van.
- Giet de tomatensaus in een ovenschaal, leg de koolrolletjes erin en zet 20 minuten in de oven.