Terug Lees dit artikel

Gevulde groene koolrolletjes uit de oven met gehakt en tomatensaus

Gevulde groene koolrolletjes uit de oven met gehakt en tomatensaus


Voor 4 personen


Voor de tomatensaus


Bereiding

  1. Verhit voor de tomatensaus de olie in een pan en fruit hierin de stukjes wortel, ui, en bleekselderij.
  2. Voeg de tomaten en verse kruiden toe, temper het vuur en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  3. Maak de saus fijn met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Haal de bladeren van de kool en verwijder de harde stronk. Blancheer 4 bladeren in kokend water (ca. 1 minuut). Laat afkoelen. Snijd de rest van de kool klein.
  6. Verwarm de olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin. Bestrooi met zout en peper.
  7. Voeg de fijngesneden kool toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  8. Leg de hele koolbladeren op een werkblad, verdeel het gehaktmengsel erover en maak er rolletjes van.
  9. Giet de tomatensaus in een ovenschaal, leg de koolrolletjes erin en zet 20 minuten in de oven.



Dit artikel delen?