Gevulde portobello
Gevulde portobello
Voor 4 personen
- 150 g oranje linzen
- 3 pluimen cavolo nero
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 g crème fraîche
- 4 portobello’s
- gemengde noten, fijngehakt
- Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding
- Kook de linzen ongeveer 15 minuten in ruim water.
- Snijd de nerf uit de cavolo nero en snijd de kool in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de linzen en de cavolo nero toe, schep op middelhoog vuur door elkaar tot de kool is geslonken.
- Voeg de crème fraîche toe aan het linzenmengsel en roer tot het is opgelost. Proef op zout en peper.
- Verhit de oven voor op 180ºC. Snijd het steeltje uit de portobello’s en veeg ze schoon met een stukje keukenpapier.
- Druppel wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de portobello’s er op hun rug in. Vul ze met het romige linzenmengsel. Strooi de gehakte noten er overheen en rasp de kaas boven de paddenstoelen.
- Schuif ze in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten is en een beetje verkleurt.