Gevulde tomatensoep met groenten
Gevulde tomatensoep met groenten
Voor 4 personen
- olie om in te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetl tomatenpuree
- 1 kg romatomaten, in grove stukken
- 4 penen, gewassen, in schijfjes
- 1 koolrabi, in kleine blokjes
- 5 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- ca. 500 ml runderbouillon
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit alles nog een paar minuten. Schep de tomatenpuree en de tomaten, penen en koolrabi erdoor en bak op hoger vuur tot de tomaten vrij zacht zijn.
- Leg de kruiden erbij en giet de bouillon erover. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
- Verwijder de tijm en laurier en pureer de soep naar wens met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.