Gewokte noedels met raapstelen
Gewokte noedels met raapstelen
Voor 4 personen
- 400 g noedels, bijv. sobanoedels
- 3 eetl zonnebloemolie
- verse gember stukje van ca. 5 cm, geschild en fijngehakt
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 300 g raapstelen, gewassen en heel goed uitgelekt
- 4 eetl ketjap asin
- 2 eetl ketjap manis
- 2 eetl sesamolie
- 1 eetl sesamzaadjes
Bereiding
- Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember, peper, sjalotjes en knoflook ca. 30 seconden. Voeg de raapstelen toe en schud enkele malen om. Voeg de 2 soorten ketjap toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet de noedels af en schep ze door de raapstelen in de wok.
- Verdeel over kommen en druppel er wat sesamolie overheen. Bestrooi met sesamzaad en serveer meteen.