Terug Lees dit artikel

Gratin van courgette en tomaat

Gratin van courgette en tomaat


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Bestrooi de courgette met wat zout en leg ze op een bord. Dek ze af met een ander bord en zet er wat zwaars op om ze onder druk te zetten.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de tomaten en de knoflook. Bak 5 minuten terwijl je af en toe. Verscheur de basilicumblaadjes en voeg toe. Breng de saus op smaak met zout & peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met olie. Meng het maismeel en de bloem in een kom.
  4. Dip de courgette droog en haal ze plak voor plak eerst door het ei en dan door het bloemmengsel. Bedek hiermee de bodem van de ovenschaal. Doe dit met de helft van de courgette. Verdeel de helft van de mozzarella erover, gevolgd door de helft van de saus. Herhaal met nog een laag courgette, mozzarella en saus.
  5. Meng de Parmezaanse kaas en het paneermeel en verdeel over de ovenschaal.
  6. Besprenkel met wat olijfolie en bak de gratin 40-45 minuten tot deze goudbruin is en bubbelt.



Dit artikel delen?