Griekse gehaktballen gevuld met rijst met broccoli
Griekse gehaktballen gevuld met rijst met broccoli
Voor 4 personen
- rundergehakt 400 g
- gekookte zilvervliesrijst 100 g + 200 g
- rode ui 2 st, gesnipperd
- knoflook 2 tenen, geperst
- karwijzaad 1 eetl, geroosterd
- chilipoeder ½ theel
- ei 2 st
- paneermeel 5 eetl
- tomatenpuree 140 g (klein blikje)
- runderbouillon 1 blokje
- zonnebloemolie 3 eetl
- zout en peper gemalen
- broccoli, 400 g, gestoomd
Bereiding
- Voeg in een grote mengkom het rundergehakt, gekookte zilvervliesrijst, 1 gesnipperde rode ui, karwijzaad, chilipoeder, 1 teen knoflook geperst, eieren, paneermeel, zout en peper toe en meng het goed door elkaar. Draai vervolgens van het gehakt 16 gelijkmatige balletjes en laat ze opstijven in de koelkast voor ca. 30 minuten.
- Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een ruime gietijzeren pan en bak de balletjes rondom goudbruin voor ca. 10 minuten. Voeg vervolgens de rode ui en knoflook eraan toe en bak dit ca. 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree eraan toe samen met 200 ml water, verkruimel het runderbouillonblokje eroverheen en roer door de pan. Laat de gehaktballetjes gaar pruttelen op laag vuur voor ca. 20 minuten.
- Serveer met rijst en gestoomde broccoli