Groentebouillon met Chinese kool
Groentebouillon met Chinese kool
Voor 4 personen
- 1 liter groentebouillon
- 1 kleine stronk Chinese kool, in stukken
- 1 eetl geroosterde sesamolie
- 1 eetl mirin
- 1 mespunt chilivlokken
- ¼ theel zeezout ¼ theel
- radijsjes 150 g
- 2 cm gember, geschild en fijngeraspt
- 100 g zoete mais (potje, plus 2 à 3 eetl vocht uit pot)
- 3 eetl shoyu
- kneepje citroensap
- 1 bosui, in dunne ringen
Bereiding
- Maak 1 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak in een koekenpan de Chinese kool al omscheppend 1 à 2 minuten in de sesamolie tot de bladeren wat soepeler zijn. Voeg de mirin, chilivlokken en het zeezout toe en bak heel kort (± 30 sec.) mee. De kool moet z’n bite behouden.
- Voeg de radijsjes, gember en mais + vocht van de mais toe aan de bouillon en laat 1 minuut sudderen, niet laten koken.
- Doe het koolmengsel bij de bouillon, samen met de shoyu en het citroensap, laat nog 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met bosui.