Terug Lees dit artikel

Groentechips met dips

Groentechips met dips


Voor de chips


Bereiding

  1. Schil de groenten (schorseneer kan ook met schil, wel goed wassen) en snijd ze in dunne plakken. Dep de plakken goed droog tussen keukenpapier.
  2. Frituur de chips in porties op 180°C in hete zonnebloemolie goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met zout. Bewaar na het afkoelen in een afsluitbare bak. Serveer met de dips.


Tzatziki


  1. Bestrooi de komkommer met zout en laat uitlekken in een vergiet. Knijp er eventueel nog wat vocht uit.
  2. Doe de yoghurt in een mengkom en knijp de teentjes knoflook erboven uit. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, strooi de gedroogde dille en munt erover en giet het citroensap erbij. Voeg tot slot de uitgelekte komkommer toe, een klein beetje zout (de komkommer is al gezouten) en een royale hoeveelheid peper. Meng alles goed door elkaar.
  3. Laat de tzatziki minimaal een paar uur opstijven en op smaak komen in de koelkast. Nog beter is het om de tzatziki de avond van tevoren te maken.


Hummus


  1. Maal in de keukenmachine de kikkererwten fijn met de tahin, knoflook en komijn.
  2. Voeg het citroensap toe, 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Meng goed door elkaar tot een gladde puree.
  3. Schep de hummus in een kommetje en maak eventueel af met druppels olijfolie en een snuf paprikapoeder.


Houd je van pittig? Roer 2 theelepels paprikapoeder en een theelepel chilivlokken door de hummus.


Guacamole


  1. Schil de avocado’s en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees, samen met de ui en chilipeper, door elkaar.
  2. Voeg het limoensap toe en roer goed door.
  3. Maak de guacamole verder op smaak met zeezout.



Dit artikel delen?