Terug Lees dit artikel

Groentenstrudel met courgette en aubergine

Groentenstrudel met courgette en aubergine


Voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de noten en de geraspte kaas erdoor, haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg er een tweede vel bovenop. Bestrijk met boter en leg er weer een vel op. Herhaal met de rest van het deeg en verdeel bij het vijfde vel de basilicumblaadjes erover. Kwast in met boter en druk de stapel deegvellen stevig op elkaar met een deegroller.
  4. Leg het groentemengsel als een lange reep op ca. 5 cm van de rand op het deeg. Vouw
  5. de lange zijkanten erover en vouw de korte kanten om. Zorg dat de randen goed dicht zitten.
  6. Leg de strudel met de naad naar beneden op een ingevette de bakplaat. Bestrijk met de overgebleven gesmolten boter en bestrooi met zeezout. Bak hem in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.


Lekker met noedels of rijst