Hartige plaattaart met peer en gehakt
Hartige plaattaart met peer en gehakt
Voor 1 plaattaart
- olijfolie om in te bakken
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesnipperd
- 180 g gehakt (naar keuze vegeta- risch of vlees)
- paar druppels worcestershiresaus, optioneel
- 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- 1 bakje crème fraîche
- zout en peper
- nootmuskaat (vers)gemalen
- 2 stevige peren
- 2 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Bereiding
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde sja- lot en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul. Voeg daarna wat druppels worcestersaus toe (optioneel).
- Rol ondertussen het bladerdeeg uit tot een (ronde) lap en leg op bakpapier op een bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 180oC.
- Roer de crème fraîche los met wat peper, zout en nootmuskaat. Bestrijk het bladerdeeg hiermee en verdeel het gehakt erover.
- Schil de peren en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem. Bestrooi met rozemarijn.
- Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.