Terug Lees dit artikel

Hartige plaattaart met peer en gehakt

Hartige plaattaart met peer en gehakt


Voor 1 plaattaart


Bereiding

  1. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde sja- lot en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul. Voeg daarna wat druppels worcestersaus toe (optioneel).
  2. Rol ondertussen het bladerdeeg uit tot een (ronde) lap en leg op bakpapier op een bakplaat.
  3. Verwarm de oven voor op 180oC.
  4. Roer de crème fraîche los met wat peper, zout en nootmuskaat. Bestrijk het bladerdeeg hiermee en verdeel het gehakt erover.
  5. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem. Bestrooi met rozemarijn.
  6. Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.



Dit artikel delen?