Hartige taart met courgette en restjes groenten
Hartige taart met courgette en restjes groenten
Voor 4 personen
- 7 plakjes hartigetaartdeeg
- 2 eetl paneermeel
- 1 eetl olie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 courgette, in halve schijfjes
- paar takjes tijm
- 300 g restjes groente uit de groentela (bijvoorbeeld prei, paprika of kikkererwten), in stukjes
- 3 eieren
- 125 ml sojaroom
- 100 g geraspte kaas
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en laat het hartigetaartdeeg ontdooien.
- Bekleed de springvorm met het hartigetaartdeeg en bestrooi de bodem met paneermeel.
- Bak de ui en knoflook glazig in een koekenpan met 1 eetl olie.
- Voeg de courgette toe en bak deze in 5 minuutjes beetgaar. Bestrooi met tijm, zout en peper.
- Voeg de groenterestjes toe en bak deze nog een paar minuutjes mee.
- Klop de eieren los met een vork en meng dit door de sojaroom. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schep het groentemengsel in de springvorm. Giet het eiermengsel erover en bestrooi de taart met de rest van de kaas.
Tip: Serveer de taart met een frisse salade van sla en komkommer.