Terug Lees dit artikel

Hartige taartjes met gerookte makreel en prei

Hartige taartjes met gerookte makreel en prei


Ingrediënten


Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakken op elkaar en rol uit tot een grote plak, die ruim genoeg is om de quichevorm te bekleden. Je kunt ook kleine taartjes maken: rol dan de plak uit tot hij groot genoeg is om kleine vormpjes uit te steken. Prik met de vork gaatjes in de bladerdeegbodem.
  2. Pluk de gerookte makreel uit elkaar, verwijder de graatjes. Verdeel de makreel over de taartbodem.
  3. Snij de prei in dunne ringetjes. Leg de preiringetjes tussen de makreel.
  4. Verhit de oven voor op 160 graden. Klop de eieren los met de melk, wat zwarte peper en de helft van de geitenkaas. Zout is niet nodig: gerookte makreel en geitenkaas zijn zout genoeg.
  5. Giet het eimengsel over de taart. Strooi de rest van de geitenkaas over de bovenkant.
  6. Schuif de taart (of taartjes) in de oven en bak goudbruin en gaar. Het ei moet gestold zijn. Komt de ei vulling erg omhoog, dan staat de oven te hoog.



Dit artikel delen?