Hartige zuurkooltaart met knolselderij
Hartige zuurkooltaart met knolselderij
Ingrediënten
- 200 g kikkererwtenmeel
- 275 g magere kwark
- 1 eetl kerriepoeder
- 2 eetl olijfolie
- 250 g (kruiden)zuurkool
- ½ (hokkaido) knolselderij, in blokjes, even aangebakken of gekookt
- 2 eetl krenten, geweld
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 theel harissa
- 1 theel ras el hanout
- 100 g belegen kaas
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Meng het erwtenmeel met 175 g kwark, kerriepoeder, olijfolie en zout en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg over de bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak gedurende 15 minuten in de oven.
- Meng de zuurkool, knolselderij, krenten, 100 g kwark, eieren, harissa, ras el hanout, peper en zout. Verdeel de vulling over de bodem. Strooi de kaas eroverheen. Bak gedurende 30 minuten.