Havermoutpannenkoekjes
Havermoutpannenkoekjes
Ingrediënten
- 150 g havermoutvlokken
- 2 theel bakpoeder
- 350 ml Noomi + extra voor erbij
- 2 bananen, in stukjes
- 2 eieren
- ½ theel kaneel
- mespunt zout
- (eventueel) scheutje amandeldrink
- neutrale olie, om in te bakken
- ca. 150 g (bos)vruchten, voor erbij
- paar blaadjes munt (optioneel), garnering
Bereiding
- Maal de havermout met het bakpoeder, de kokosstart, bananen, eieren, kaneel en het zout in een blender tot een gladde massa (niet te lang). Laat het beslag 1 uur staan zodat de havermout kan wellen. Voeg een klein scheutje amandeldrink toe als het beslag te dik is. Roer goed door.
- Verhit olie in een koekenpan en bak per keer drie of vier kleine pannenkoekjes. Laat langzaam garen en keer om als er luchtbelletjes verschijnen.