Hazelnoot-wortelburger
Hazelnoot-wortelburger
Voor 4 personen
- hamburgerbroodjes 4 st
- half om half gehakt 100 g
- wortel 170 g, geraspte
- hazelnoten 50 g, geroosterd en fijngehakt
- oude kaas 40g, geraspt
- peterselie 1 eetl, fijngehakt
- panko 25 g
- eidooier 1
- zonnebloemolie 3eetl
- zout en peper gemalen
Bereiding
- Meng in een foodprocessor gehakt, wortel, hazelnoten, oude kaas, peterselie, panko, eidooier, zout en peper.
- Maal het fijn en vorm er 4 hamburgers van. Laat de hamburgers 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers in 4 à 5 minuten goudbruin en gaar.
- Garneer de hamburger op het broodje met bijvoorbeeld, ui, tomaat, little gem, augurk, oude kaas, avocado en mayonaise.