Terug Lees dit artikel

Heerlijke groene kool van boerderij GroeiZaam

Heerlijke groene kool van boerderij GroeiZaam


In Emmeloord ligt de boerderij van zorgboer Marc van Niekerk en zijn vrouw Sanne. Deze twee lieve mensen zetten zich met hart en ziel in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met hun team aan vrijwilligers en begeleiders verbouwen ze diverse biologische groenten.Alles te koop in de boerderijwinkel

Alle biologische groenten die op het erg worden gebouwd, zijn te koop in hun eigen boerderijwinkel. Mocht je dus in de buurt van Emmeloord wonen, dan is het zeker de moeite waard om er eens langs te gaan. Behalve hun heerlijke groenten (zoals de groene kool) verwerken ze ook groene en zwarte olijven. Deze halen nu al ruim 10 jaar uit Zuid Italië.


Boer worden was een droom

Voor Marc was leven en werken als boer altijd een droom geweest. Het leek hem alleen niet realistisch omdat hij niet was opgegroeid op de boerderij. Hij begon daarom zijn bedrijf met de import en verwerking van olijven. Zijn moeder werkte in de zorg en was begeleidster van de zorgboerderij Groeizaam, die al bestond toen hij een jonger ventje was. Jaren later toen de tijd rijp was, nam hij de boerderij over en kwam zijn droom uit: leven als een boer!