Herfstsalade met broccoli en knolselderij
Herfstsalade met broccoli en knolselderij
Voor 4 personen
- knolselderij 1 kleine, schoongeboend
- broccoli 400 g
- zout
- baby leaves sla 1 zak van 75 g
- walnoten 4 eetl, geroosterd
Voor de dressing
- ras el hanout 1½ theel
- witte wijnazijn 50 ml
- grove mosterd 1 theel
- zonnebloemolie 150 ml
- zout en peper gemalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de knolselderij op een met bakpapier beklede bakplaat en pof in ca. 1 uur gaar in de oven. Haal hem daarna uit de oven en schil ‘m. Snijd vervolgens in lange, platte linten.
- Meng voor de dressing de ras el hanout, wijnazijn, mosterd en zonnebloemolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de broccoli in een ruime pan met gezouten kokend water in ca. 4 minuten beetgaar. Spoel daarna koud af.
- Hussel de broccoli, knolselderij, baby leaves en de ras el hanout-dressing door elkaar en garneer met geroosterde walnoten.