IJsberg-Rucola-salade  met cherrytomaatjes en feta
        
    
    
                    ijberg-Rucola-salade  met cherrytomaatjes en feta
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 2 handappels
- sap van 1 limoen
- 3 eetl walnotenolie
- 1 eetl olijfolie
- 2 eetl balsamicoazijn
- zout naar smaak
- halve krop ijsbergsla, in reepjes
- 100 g rucola
- 200 g feta, in blokjes 
- 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
- 1 rode ui, in halve ringen 
- 2 eetl gehakte walnoten
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Besprenkel direct met het limoensap om verkleuring te voorkomen.
- Maak een dressing van de oliën en azijn en breng op smaak met zout.
- Meng de ijsbergsla, de rucola en de appelblokjes in een saladeschaal en schep de dressing erdoor.
- Leg de feta, tomaatjes, rode ui en walnoten op de salade en serveer meteen.
                    
                                                
    
    
        
    
    
                    