Terug Lees dit artikel

Bietjes met geitenkaassoufflé

Bietjes met geitenkaassoufflé


Voor 4 personen



Bereiding bietjes salade

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Was de bietjes goed schoon en verwijder eventueel het loof.
  3. Roer de suiker, balsamicoazijn, olijfolie door elkaar tot een dressing en meng door de bietjes. Leg de bietjes in een ovenschaal, bestrooi met peper en zout en verdeel de rozemarijnnaaldjes erover.
  4. Rooster de bietjes ± 40 minuten tot ze gaar zijn, zet ze op een zeef (vocht bewaren) en laat ze afkoelen. Verwijder de schil van de bietjes en snijd deze in grove stukken. Zet even aan de kant.
  5. Als de soufflé klaar is kun je de stukken biet met de rucola mengen.
  6. Bestrooi met pompoenpitten en giet het opgevangen vocht van de bietjes erover.


Bereiding geitenkaassoufflé

  1. Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
  2. Klop kaas, room, eidooiers luchtig door elkaar, eventueel met een mixer.
  3. Klop de eiwitten met een mixer zeer stijf en spatel ze door het kaasmengsel.
  4. Verdeel het mengsel over de bakjes en bak de mooi goudbruin en gaar in ± 25 minuten. Serveer de soufflés direct, samen met de bietensalade.


Tip: als je geen tijd of zin hebt om de soufflé te maken, verkruimel dan de geitenkaas over de salade. Eieren en room zijn dan niet nodig.