Bulgur met geroosterde bospeen en geitenkaas
Bulgur met geroosterde bospeen en geitenkaas
Voor 4 personen
- 6 eetl olijfolie + extra om in te bakken
- 2 eetl honing
- 2 cm geraspte gember
- rasp en sap van 1 limoen
- 1 bos bospeen, schoongemaakt en in schuine stukjes
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, kleingesneden
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 2 cm geraspte verse kurkuma
- 200 g (spelt)bulgur
- 100 g zachte geitenkaas
- handje verse peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de olie, honing, gember, rasp en sap van limoen door elkaar en meng de wortels door dit mengsel. Rooster in een ovenschaal in ± 30 minuten (beet)gaar.
- Verwarm intussen een lepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook en de kurkumarasp rustig zacht en glazig (niet bruin). Haal van het vuur.
- Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven en laat uitlekken.
- Haal de wortels uit de oven, zet op zeef en vang het vocht op.
- Roer het wortelbakvocht en de gebakken ui-knoflook door de bulgur.
- Verdeel over 4 borden en schep de wortel erop. Leg er stukjes geitenkaas op en bestrooi met peterselie.