Terug Lees dit artikel

Spinaziequiche met zalm

Spinaziequiche met zalm


Ingrediënten


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de spinazie even slinken in kokend water. Dep daarna goed droog.
  2. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrooi de bodem met bloem of paneermeel, dan blijft hij knapperig.
  3. Meng de eieren met de room en roomkaas.
  4. Schep er de zalm en spinazie door. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de vorm.
  5. Bak in het midden van de oven 30 minuten op 200ºC. Zet de oven dan op 160ºC en bak nog eens 30 minuten. De quiche is klaar als hij een beetje stevig aanvoelt en mooi bruin is.
  6. Laat wat afkoelen en snijd in 8 punten. De quiche kan warm of koud gegeten worden.