Tagliatelle met ansjovis en broccoli
Tagliatelle met ansjovis en broccoli
Voor 4 personen
- 320 g tagliatelle
- zout
- 500 g broccoli, in roosjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetl olijfolie
- 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 50 g zwarte olijven, ontpit
- 2 eetl kappertjes
- 1 blikje ansjovisfilets (50 g)
- 1 lente-uitje, in kleine stukjes
- sap van 1 citroen
- 1 eetl verse oregano, grof gehakt
Bereiding
- Kook de tagliatelle al dente in een grote pan gezouten kokend water.
- Blancheer ondertussen de roosjes broccoli 2 minuten in een pan met ruim kokend water. Schep uit de pan en laat uitlekken.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg de reepjes tomaat, de olijven, kappertjes, ansjovis, lente-ui en de broccoli toe en schep voorzichtig door elkaar.
- Giet de pasta af en meng direct met het broccolimengsel.
- Verdeel de pastaschotel over 4 borden, besprenkel met het citroensap en bestrooi met de gehakte oregano. Meteen serveren.