Eitjes in gebakken groenten met kurkuma
Eitjes in gebakken groenten met kurkuma
Voor 4 personen
- 4 eetl olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 theel kurkuma
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 prei, fijngesneden
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 tomaat of 2 kleintjes, in blokjes
- Handje peterselie, fijngehakt
- 1 rode Spaanse peper fijngesneden
- 4 eieren
- Handje preischeuten
- zeezout en peper
Bereiding
- Laat de olijfolie heet worden in een grote koekenpan. Bak de uien tot deze glazig is en voeg de kurkuma en de rode peper toe. Bak even door.
- Voeg de prei en paprika toe en bak even mee. Doe de tomaten erbij. Hierdoor wordt het geheel weer wat vochtiger. Wanneer het te droog wordt, voeg dan een extra eetlepel olijfolie toe.
- Voeg de peterselie toe en maak kuiltjes in de gemixte groenten voor de eieren.
- Breek de eieren apart in een kommetje en giet ze vervolgens elk apart in de kuiltjes. Laat het geheel zo’n 10 minuten garen op laag vuur.
- Serveer de eieren op 2 borden. Bestrooi met nog wat zout en peper. Garneer met de preischeuten.