Griekse yoghurt met perzik en honing
Griekse yoghurt met perzik en honing
Voor 4 personen
- 4 perziken
- 1 citroen, rasp en sap
- 1 vanillestokje, doormidden gesneden
- 400 g suiker
- 0,3 l water
- 0,2 l witte druivensap
- 2 el honing
- 200 ml Griekse yoghurt
- 2 el honing (voor door de yoghurt)
Bereiding
- Doe het witte druivensap, het water, de suiker, de honing, de citroenrasp en -sap en het doormidden gesneden vanillestokje in een pan.
- Leg de perziken in het mengsel en laat alles op een laag pitje zachtjes pruttelen totdat de perziken lekker zacht zijn.
- Laat de perziken afkoelen in het vocht en haal vervolgens de schil eraf. Verwijder ook de pit en snijd de perziken in blokjes.
- Meng de Griekse yoghurt met wat honing en verdeel over vier schaaltjes. Garneer met de perzikblokjes.