Lasagne met cavolo nero
Lasagne met cavolo nero
Tomatensaus
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en in kleine stukjes
- 1 paprika, in kleine stukjes
- 1 wortel, in kleine stukjes
- olie om in te bakken
- 660 g pasata uit een pot
- 400 g tomatenstukjes, uit blik
- peper en zout
- 3 laurierbladen
- 2 eetl tijm
- 2 rozemarijntakjes
Lasagne
- 6 dikke pastinaken, geschild en in plakken gesneden
- 200-250 g cavolo nero (palmkool), harde nerf verwijderen in stukjes
- vegetarische kipstuckjes Vegetarische slager of kip
- 4 eieren, hardgekookt en in stukken
- 150 g geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bak de ui, knoflook pepertje, paprika en wortel ± 5 minuten in de olie.
- Voeg de pasata, tomaten en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op een laag vuurtje pruttelen.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met de pastinaak. Doe daar overheen een laag saus, dan een laag pastinaak. Vervolgens verdeel je de cavolo nero en de stukjes kip. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met plakken pastinaak. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
- Zet de lasagne 40 min in de oven.