Spaghetti met tomaten, olijven en rucola
Spaghetti met tomaten, olijven en rucola
Voor 4 personen
- 320 g spaghetti
- 4 trostomaten, ieder in 6 stukken
- 50 g zwarte olijven, ontpit
- klein handje verse oregano, fijngehakt
- klein handje basilicumblaadjes, fijngehakt
- 50 g rucola, grofgesneden
- 1 eetl pijnboompitjes
- 2 eetl balsamicoazijn
- 2 eetl olijfolie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Kook de spaghetti al dente in een grote pan kokend water.
- Bak de tomaten met een beetje zout tot ze zacht zijn.
- Meng ondertussen de olijven, oregano, basilicum, pijnboompitjes en rucola door elkaar. Besprenkel met de balsamicoazijn en de olijfolie en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg dan de tomaten toe.
- Giet de spaghetti af en verdeel over 4 borden. Schep het tomatenmengsel erover en serveer lauwwarm.