Terug Lees dit artikel

Hartige pastinaakpannenkoekjes

Hartige pastinaakpannenkoekjes


Voor 4-6 personen (28 pannenkoekjes)


Bereiding

  1. Smelt de boter.
  2. Klop in een kom de eidooiers los met de karnemelk. Voeg al kloppend zelfrijzend bakmeel, snufje zout en gesmolten boter toe.
  3. Klop de eiwitten stijf met een mixer en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  4. Schenk een juslepel beslag in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak deze tot de bovenkant bubbelt en de onderkant bruin is. Draai de pannenkoek om en bak ook de andere kant goudbruin. Doe dit tot het beslag op is en houd ondertussen de pannenkoeken warm tussen 2 borden.
  5. Schil en rasp ondertussen de pastinaak en de wortel. Meng de rasp met de mascarpone. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden en schep wat pastinaak-wortelmengsel erop of serveer het apart in een bakje.


Lekker als voorgerecht of lunch!



Dit artikel delen?