Pompoen-pastasaus
        
    
    
                    Pompoen-pastasaus
                    
                    Ingrediënten
                    
    
            	        - 1 eetl olijfolie
 
                    	        - 1 prei, in ringen gesneden
 
                    	        - 3 stengels bleekselderij, kleingesneden
 
                    	        - 1 kleine pompoen, geschild, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
 
                    	        - 300 ml groentebouillon
 
                    	        - 1 eetl fijne mosterd
 
                    	        - 250 ml crème fraîche
 
                    	        - 100 g pompoenpitten, gerooste
 
                    	        - handje peterselie, kleingesneden
 
                
                    
                    
        
    
    
        
    
    
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de olie in een pan en bak de prei, bleekselderij en pompoen1 minuut aan.
 
                    		                    	        - Giet de bouillon erbij en laat de saus 20 minuten trekken.
 
                    		                    	        - Maak met de staafmixer fijn, klop de mosterd en de crème fraîche erdoor en garneer met de pompoenpitten en peterselie.
 
                    	    
                    
                    
    	Serveer met pasta naar keuze en een groene salade