Gegrilde prei met verse kruiden en rode peper
Gegrilde prei met verse kruiden en rode peper
Voor 2 personen
- 4 preien, schoongemaakt (stugge groene bladeren verwijderen) en doormidden
- gesneden
- 6 eetl olijfolie
- 2 eetl balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- klein handje basilicum, fijngesneden
- klein handje koriander,
- fijngesneden
- 1 lente-uitje, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijst
- verwijderd en in dunne ringetjes
Bereiding
- Smeer de prei in met 1-2 eetlepels olijfolie.
- Zet een grillpan op hoog vuur en leg de prei erin. Grillbak de preitjes tot er rondom mooie streepjes
- op staan en haal ze uit de pan.
- Maak ondertussen een mengsel van 4 eetlepels olijfolie, azijn, knoflook, ui, basilicum, koriander,
- lente-ui, en chilipeper.
- Leg de gegrilde prei in een schaal en giet het olijfoliemengsel erover terwijl de prei nog heet is. Laat ca. 20 minuten marineren. Eet lauwwarm of koud.
Dit preigerecht smaakt lekker bij een Aziatische maaltijd, maar ook bij aardappelen en vlees.