Radijssoep met miso en noedels
Radijssoep met miso en noedels
Voor 2 personen
- 500 ml water
- 2 eetl misopasta
- 2 stukjse gedroogde kombu (zeewier)
- 1 stukje gember, geschild, in plakjes
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 1 stengel sereh, in plakjes
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijder, in ringetjes
- 1 eetl sojasaus
Topping
- 1bos radijsjes, in plakjes
- 2 bosui, in ringetjes
- 50 g taugé
- 1 takje koriander, gehakt
- 100 g noedels, gekookt
Bereiding
- Maak een Aziatische bouillon door water, miso, kombu, gember, knoflook, sereh en rode peper 30 min te laten trekken.
- Zeef de bouillon en voeg een scheut sojasaus toe.
- Top met radijsjes, bosui, taugé, koriander en noedels.
Maak een grote pan Aziatische bouillon en vries in voor de volgende keer.