Bereiding
- Verdeel het fruit over 4 schaaltjes.
- Klop de eidooiers met de suiker en de wijn tot een lichtgekleurde, stevige massa.
- Plaats de kom op een pan met zacht kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water niet raakt (au bain-marie) en klop non-stop.
- Blijf het mengsel kloppen (ca. 10-12 minuten) tot het zo stijf is dat het niet meer uitloopt.
- Schep de warme sabayon over het fruit en serveer direct.
Extra lekker, macarons voor erbij
- Maak kleine kokosmakroontjes van het overgebleven eiwit.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng in een kom 175 gram geraspte kokos met 175 gram kokosbloesemsuiker (liefst fijne) en de 4 eiwitten.
- Maak kleine hoopjes van het deeg (walnootgrootte) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 tot 15 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Supersimpel, superlekker!