Terug Lees dit artikel

Zomerfruit met sabayon

Zomerfruit met sabayon


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes.
  2. Klop de eidooiers met de suiker en de wijn tot een lichtgekleurde, stevige massa.
  3. Plaats de kom op een pan met zacht kokend water, zodanig dat de onderkant van de kom het water niet raakt (au bain-marie) en klop non-stop.
  4. Blijf het mengsel kloppen (ca. 10-12 minuten) tot het zo stijf is dat het niet meer uitloopt.
  5. Schep de warme sabayon over het fruit en serveer direct.


Extra lekker, macarons voor erbij

  1. Maak kleine kokosmakroontjes van het overgebleven eiwit.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Meng in een kom 175 gram geraspte kokos met 175 gram kokosbloesemsuiker (liefst fijne) en de 4 eiwitten.
  4. Maak kleine hoopjes van het deeg (walnootgrootte) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 tot 15 minuten tot ze lichtgekleurd zijn. Supersimpel, superlekker!