Orzo-salade met tomaatjes en verse tuinkruiden
Orzo-salade met tomaatjes en verse tuinkruiden
Voor 4 personen
- 320 g orzo of andere kleine pasta
- 300 g middelgrote trostomaten, in vieren
- 250 g tomaatjes ‘Wild Wonders’, gehalveerd
- ¾ theel bruine basterdsuiker
- 1 theel balsamicoazijn
- scheutje olijfolie
- 2 eetl grofgesneden verse oregano
- 2 eetl grofgesneden dragon
- 3 eetl grofgesneden munt
- 1 teen knoflook, geperst
- zout en zwarte peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud af.
- Leg ondertussen de gesneden trostomaten naast elkaar op de ene helft van een beklede bakplaat en bestrooi ze met de suiker, zout en peper. Sprenkel er de balsamico en een beetje olijfolie erover. Zet de bakplaat in de oven.
- Neem de bakplaat na 20 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C. Leg de helft van de Wild Wonders-tomaten op de lege helft van de bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
- Meng in een grote schaal de orzo met de geroosterde tomaten inclusief sap, de verse kruiden, knoflook en de rest van de Wild Wonders-tomaatjes. Breng naar wens op smaak met nog wat zout, peper en olijfolie.