Courgettekoekjes
Courgettekoekjes
Voor ongeveer 16 koekjes
- 2 kleine, stevige courgettes, geraspt, uitgelekt in een zeef en zoveel mogelijk
- vocht eruit geduwd
- 1 ui, gesnipperd
- 40 g geraspte oude kaas
- 3 eetl zelfrijzend bakmeel
- 2 eetl gehakte peterselie
- 4 eetl ketchup
- zout en peper
- (paneermeel)
- 1 ei
- olijfolie
Bereiding
- Meng in een kom de courgette, ui, geraspte kaas, zelfrijzend bakmeel, peterselie, ketchup en een beetje zout en peper door elkaar. Voeg een beetje paneermeel toe als het mengsel erg vochtig is.
- Roer het ei door het courgettemengsel.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een bakpan. Schep kleine porties courgettemengsel in de pan en druk ze een beetje plat met de achterkant van een lepel. Bak de koekjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van het mengsel.