Indiase Dahlsalade
Indiase Dahlsalade
Ingrediënten
- 100 g gele linzen
- 275 ml water
- ¼ theel venkel- en komijnzaad
- ¼ thee korianderzaad
- ½ theel laurierblad
- zout
- 25 g tahin
- 1 theel citroensap
- 2 eetl olijfolie
- ½ stengel bleekselderij, in blokjes
- 50 g wortel, geraspt
- 100 g sla, in grove stukken of 100 g spitskool, in grove stukken
- goudsbloemen
- nigellazaad
Bereiding
- Kook de gele linzen 15 minuten in 275 ml water met het venkel- en korianderzaad, laurier, venkel, komijnzaad en zout.
- Meng tahin, citroensap en olijfolie tot dressing.
- Maak een salade van de linzen, bleekselderij, wortel en dressing.
- Garneer de sla of spitskool met de linzensalade, goudsbloemen, koriander en nigellazaad.