Indiase wortelmuffins met witlof-peersalade
Indiase wortelmuffins met witlof-peersalade
Voor 12 stuks
- amandelmeel 200 g
- havermout 50 g
- bakpoeder 7 g
- pompoenpitten 30 g
- Parmigiano Reggiano 125 g, geraspt
- verse kurkuma stukje, geschild en geraspt
- nigellazaad 1 theel
- zout 1 theel + extra
- gemalen peper
- winterpeen ca. 300 g, grof geraspt en vocht uitgedrukt
- eieren 4, losgeklopt
- (plantaardige) melk 100 ml
- ook nodig: muffintray met 12 holtes, bekleed met papieren of siliconen vormpjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het amandelmeel met de havermout, bakpoeder, pompoenpitten, parmezaan, kurkuma, nigella, peper en zout.
- Dep de geraspte wortel droog.
- Voeg eieren, melk en wortel toe aan het amandelmeel-kaasmengsel en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten in de oven.