Jackfruit-curry met ananas
Jackfruit-curry met ananas
Voor 4 personen
- 1 eetl gehakte gember
- 1½ eetl gehakte knoflook
- 1 grote ui, in ringen
- 2 eetl plantaardige olie, om in te bakken
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- 1 handvol verse muntblaadjes
- ½ theel komijnzaad gemalen
- 2 rijpe tomaten, in grove stukken + 1 stevige tomaat, in blokjes (voor garnering)
- 2 wortels, in kleine blokjes en bijna gaar gekookt
- 1 theel kurkuma, gemalen
- 1 theel garam masala
- 2 blikken jackfruit (à 400 g, Jacky F.), uitgelekt en in kleinere stukjes gesneden
- zout naar smaak
- 300 ml kokosmelk
- 2 dikke plakken verse ananas, in stukjes
- 8 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 1 bosui, in ringetjes
Bereiding
- Pureer de gember en knoflook met 3 à 4 eetlepels water in een blender of met de staafmixer.
- Bak de ui glazig in 1 eetlepel van de olie. Voeg de gember-knoflookpasta en de fijngehakte peper toe bak 1 minuut mee. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Doe alles dan in de blender. Voeg de muntblaadjes en 2 à 3 eetlepels water toe en pureer tot een stevige pasta. Zet opzij.
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak de gemalen komijn heel even. Voeg de tomaten, wortelblokjes, kurkuma, garam masala en de jackfruit-stukjes toe, roer en laat sudderen tot de tomaat zacht is.
- Meng de pasta uit de blender erdoor en voeg zout toe. Giet de kokosmelk erbij, breng aan de kook, roer om en haal van het vuur. Roer de ananas en de abrikozen erdoor en laat 2 minuten warm worden.
- Garneer de jackfruit-curry met bosuitjes en in blokjes gesneden tomaat.