Japanse soba noedels met zalm en garnalen
Japanse soba noedels met zalm en garnalen
Voor 4 personen
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 3 eetl sojasaus
- 1½ eetl oestersaus
- sap van 1 limoen
- 3 eetl water
- 1 rood pepertje, fijngesneden of 1 verkruimeld pili pili pepertje (potje uit kruidenschap)
- 2 theel palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- ca. 400 g zalmfilet (diepvries), ontdooid en in reepjes van ca. 2 cm gesneden
- 100 g grote garnalen
- 1 pak soba noedels
- scheutje olie om in te bakken
- 1 schaaltje taugé
- 2 prei, in ringetjes
- 4 radijsjes, in vieren
- handje koriander en bieslook, fijngeknipt
- optioneel: sesamzaadjes, voor erover
Bereiding
- Hussel in een kom de knoflook met de sojasaus, oestersaus, limoensap, water, pepertje en palmsuiker. Doe de stukjes zalm en de garnalen erbij en dek de kom af. Nu kan de Japanse smaak lekker in de vis trekken.
- Kook de noedels iets korter dan op de verpakking staat aangegeven. Giet af en spoel direct met koud water na.
- Zet een grote (wok)pan op het vuur en verhit een scheut olie, wok de taugé en prei kort en haal uit de pan.
- Zet het vuur lager en bak de gehele inhoud van het bakje gemarineerde vis. Het duurt ca. 2 minuten voor de vis gaar genoeg is.
- Voeg nu de groenten, de radijsjes, noedels en een beetje geknipte bieslook en koriander toe en laat nog even kort garen op laag vuur.
- Schep alles om en serveer direct. Garneer eventueel met sesamzaad.