Kaas-courgettetaart
Voor 1 taart
- 500g courgette
- 200g kaas
- 1 pakje bladerdeeg
- 6 eieren
- Italiaanse kruiden
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- handvol pijnboompitten
- rucola
- olijfolie
Bereiding
- Bereid een taartvorm voor met bladerdeeg (smeer taartvorm eerst in met olijfolie of gebruik bakpapier), bladerdeeg wordt uiteindelijk over de bovenkant van de taart gevouwen.
- Snijd de courgette in schijfjes en plaats in taartvorm
- Snijd de ui in kleine stukjes. Fruit ui toe, bak tot gaar. Strooi in bakvorm over de courgette.
- Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan
- Snijd de kaas in plakken en verdeel over de broccoli in de taartvorm
- Meng de eieren met Italiaanse kruiden (en peper naar smaak) met fijngehakte knoflook en giet over de broccoli en kaas in de taartvorm
- Strooi geroosterde pijnboompitten erover.
- Bak voor 45 minuten à 200 graden in een voorverwarmde oven. Leg desnoods een vel aluminiumfolie losjes over de vorm om te voorkomen dat de bladerdeeg aan de bovenkant verbrandt.
- Garneer met rucola.