Terug Lees dit artikel

Kabeljauw met pastinaakpuree en wortelsaus

Kabeljauw met pastinaakpuree en wortelsaus


Voor 4 personen


Voor de wortelsaus


Bereiding

  1. Kook de stukjes pastinaak in de melk tot ze gaar zijn (5 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte). Door de pastinaak in melk te koken blijft de kleur behouden.
  2. Schep de pastinaak met een schuimspaan in de mengkom van de keukenmachine. Draai tot een egaal mengsel en voeg daarna al draaiend de boter toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een beetje kookvocht (melk) toe voor een dunnere puree. Houd warm.
  3. Fruit voor de wortelsaus de ui in de boter en voeg dan bospeen, kruidnagel en laurierblad toe. Roer goed door, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal kruidnagel en laurier uit de pan en pureer de inhoud van de pan daarna tot een saus met de staafmixer of in de keukenmachine. Maak de saus af met een beetje room en zout en peper.
  4. Verhit een heel klein beetje olijfolie in een bakpan en bak de kabeljauwfilets op de velkant 3-4 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog 2-3 minuten tot de vis net gaar is. Serveer op voorverwarmde borden met de puree en de saus.Dit artikel delen?