Kalkoen met mango-sinaasappelsaus
Kalkoen met mango-sinaasappelsaus
Voor 8 amuses
- 1 mango, geschild en ontpit
- 100 g kalkoenfilet
- peper en zout
- 1 eetl boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
- sap van 1 sinaasappel
- paar takjes rucola
Bereiding
- Snijd de ene helft van het vruchtvlees van de mango in reepjes en de andere helft in blokjes.
- Bestrooi de filet met peper en zout en bak het vlees aan beide kanten even aan in de boter. Temper het vuur en laat de kalkoenfilet in ongeveer 6 minuten gaar worden.
- Fruit het sjalotje samen met de blokjes mango. Blus het geheel af met het sinaasappelsap. Laat de saus al roerend nog wat indikken op een laag vuurtje.
- Snijd de kalkoen in reepjes.
- Leg op elke amuselepel een takje rucola, enkele plakjes filet en reepjes mango en schep er wat saus over.