Kefirtaart met mueslibodem en zomerfruit
Kefirtaart met mueslibodem en zomerfruit
Voor 6 stukjes
- 150 g havermuesli
- 1½ eetl honing
- 25 g kokosolie, gesmolten
- 50 g poedersuiker
- 750 g kefir
- 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 1ananas ½, geschild en in blokjes
- kiwi 2, geschild en in partjes
- frambozen 125 g
- ook nodig: springvorm ø 18 cm, bekleed met bakpapier
Bereiding
- Mix de havermuesli, honing en kokosolie door elkaar en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.
- Verwarm op laag vuur de poedersuiker met 250 g van de kefir en laat dit vooral niet koken. Zet het vuur uit zodra het goed lauwwarm is, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door met een garde. Mix er daarna de overige kefir door.
- Giet het kefirmengsel in de springvorm en laat in 5 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de taart met ananas, kiwi en frambozen.