Kikkererwtburger met gegrilde groenten en hummus
Kikkererwtburger met gegrilde groenten en hummus
Voor 4 personen
- kikkererwten 200 g
- rundergehakt 200g
- ei 1 st
- paneermeel 2 eetl
- ras el hanout 1 eetl
- zout en peper gemalen
- courgette1st in schuine plakken
- paprika 2 st in brede repen
- hummus 200 g
Bereiding
- Vermaal de kikkererwten in een keukenmachine tot een grove pasta.
- Meng de pasta met het gehakt, ei, paneermeel en ras el hanout.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak er 4 hamburgers van en zet 30 minuten in de koelkast.
- Grill ondertussen in een hete grillpan de courgette en paprika.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat olie in een pan en bak de hamburgers aan beiden kanten 4-5 minuten.
- Serveer de burgers met de gegrilde groenten en de hummus.