Kikkererwten-broccolistamppot met cashewnoten
Kikkererwten-broccolistamppot met cashewnoten
Voor 4 personen
- aardappels 400 g, geschild en in stukken
- kikkererwten 400 g (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
- soja cuisine (kookroom) ca. 125 ml
- broccoli 800 g, in roosjes (ongeveer 2 stronken)
- olijfolie 2 eetl
- knoflook 2 tenen, geperst
- cashewnoten 3 eetl, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
- zout en versgemalen peper
Bereiding
- Kook de aardappels gaar (ca. 15 minuten) en giet af. Verwarm de kikkererwten en de sojaroom.
- Stoom de broccoli net gaar in een flinke pan met een klein laagje water.
- Giet de olijfolie bij de aardappels, voeg de kikkererwten toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Stamp er, samen met de sojaroom, een mooie stamppot van en breng goed op smaak met flink peper en een beetje zout. Zorg dat het een smeuïge stamp wordt, voeg eventueel nog wat sojaroom toe.
- Schep de broccoliroosjes erdoor (niet stampen). Bestrooi met cashewnoten.