Kikkererwtenpasta met venkelpesto
Kikkererwtenpasta met venkelpesto
Voor 4 personen
- 2 zakken kikkererwtenpasta (Your Organic Nature)
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
- 1 eetl zwarte olijven
Voor de venkelpesto
- 1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
- ± 100 ml olijfolie
- 2 eetl pijnboompitjes of gehakte cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
- zout en peper
- klein beetje citroenrasp (optioneel)
- ca. 75 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt
Bereiding
- Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig roeren.
- Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de pijnboompitjes, knoflook, zout en peper, citroenrasp (indien gebruikt) en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij (ca. 100 ml). Pulseer tot een smeuïge pesto.
- Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.